Filmbasen Display med kärlek och vilja

Publicerad: 2018-09-05

Välkommen till Filmbasen DISPLAY på Klarabiografen den 20 september. Då visas filmen Kärlek och vilja regisserad av Marcus Carlsson . Efter visningen kommer Marcus Carlsson och producenten Lovisa Charlier att samtala om arbetet med filmen. Moderator för samtalet är Zanyar Adami.

Om Kärlek och vilja

Ett drama om två unga kvinnors liv, eller rädsla för detsamma, och deras gemensamma bostadsadress. Isabell jobbar på en karaokebar i en svensk småstad. Hon är charmig och rolig, men livrädd för närhet. Hon döljer något som gör att allt måste stanna på ytan. När Jessica flyttar in i samma lägenhet är hon i samma läge, på ytan och livrädd för sitt eget mörker. Utöver att de bott på samma adress delar de även ett motstånd mot att bli vuxna, behöva inrätta sig, vara duktiga och leva i en relation.

Om Marcus Carlsson

Marcus Carlsson är utbildad på Akademin Valand film och blev uppmärksammad för sin examensfilm Din barndom ska aldrig dö 2013. Adam Lundgren, i en av huvudrollerna, fick Kulturnyheternas Kulturbagge som årets nykomling. Samma år vann Marcus kortfilm Dirtbags publikens pris vid Startsladden på Göteborgs filmfestival. Marcus har även deltagit i talangprogrammet STHLM Debut med filmen Biodlaren. Han är också verksam som teaterregissör på Göteborgs stadsteater, där han bland annat regisserat Märta Tikkanens pjäs Våldsam kärlek och Europas kniv tillsammans med Björn Runge. Kärlek och vilja har svensk biopremiär den 14 september.Regissör: Marcus Carlsson
Manus: Marcus Carlsson
Skådespelare: Ingebjørg Buen, Johanna Strömberg, Magnus Sundberg, Anton Jarlros Gry, Line Billa Ljøstad, Amanda Renberg, Jonas Rimeika.
Producent: Lovisa Charlier

Kvällens program:

Visas: Torsdag 20 september 18:30–21:00 på Klarabiografen. Filmstart 18:30, samtal efter filmen.
Biljetter: Köp på kulturhusetstadsteatern.se/film/
Arrangörer: Filmbasen/Film Stockholm.