Filmbasen: DISPLAY – Tjuvheder med Peter Grönlund och Malin Levanon

Publicerad: 2016-01-22

På årets första Filmbasen: DISPLAY visas filmen Tjuvheder. Efter filmen gästas vi av regissör Peter Grönlund och skådespelerskan Malin Levanon som samtalar med kvällens moderator, journalisten Christina Höglund. Visnigen är flyttad från salong 4 på Barbro till stora salongen på Bio Rio! Fler biobiljetter är släppta!
Tjuvheder är en socialpolitisk dramathriller om gatulangaren Minnas kamp för att överleva. En berättelse om samhällets brist på solidaritet och omgivningens syn på människor som inte kan leva upp till rådande normer. När Minna, som redan befinner sig i samhällets marginaler, förlorar sin lägenhet ser hon ingen annan utväg än att lura pengar av en langare. När hon flyr träffar hon Katja som tar med henne till en illegal bosättning där de skapar sig en dräglig tillvaro och hittar något de båda har saknat länge – gemenskap. Men Minnas förflutna vägrar att lämna dem ifred. Lo Kauppi och Malin Levanon gör huvudrollerna i Peter Grönlunds långfilmsdebut.

Peter Grönlund har arbetat på nattjouren, Stockholms stadsmission och arbetar sedan 2006 i den sociala verksamheten på Situation Stockholm. Efter några skolfilmer på Stockholms Filmskola gjorde han kortfilmen Johnny Heiskanen. Den följdes av Bröderna Jaukka och Gläntan som Guldbaggenominerades för bästa kortfilm.

”Den bästa svenska filmen i år” – Kulturnyheterna ”Så träffsäker in i minsta detalj” – GP ”Mer realistisk än det mesta på bio” – SR P4

Regi: Peter Grönlund Skådespelare: Malin Levanon, Lo Kauppi Land: Sverige (2015) Språk: Svenska (svensk text) Längd: 1 tim 32 min
PROGRAM
27 januari
18.00 filmen Tjuvheder visas
19.30 paus ca 25 min
19.55 start samtal, ca 1 tim

Var: Bio Rio, stora salongen (Visningen är flyttad från Barbro salong 4)
Aress: Hornstulls strand 3
Biljetter: Film och samtal 100kr, finns att köpa på Bio Rio: https://bokabiorio.com/chap/bookplace/