Filmbasen höststartar med STOCKmotion-smygtitt

Publicerad: 2016-09-01

Nu kör vi igång hösten på Filmbasen! Först ut är en smygtitt på den kommande STOCKmotion-festivalen där vi förhandsvisar delar av filmprogrammet med regissörerna på plats.Den 29 september-1 oktober arrangeras STOCKmotion, en festival där Stockholms alla filmare, oavsett ålder, visar upp sina filmer och tävlar om en prispott på över 400 000 kronor. På årets festival ställer vi oss bland annat frågorna hur film kan hjälpa mot psykisk ohälsa och hur man kan fortsätta skapa film efter att ha startat om sitt liv i ett nytt land.Rojda Sekersöz. FOTO: Mikael Ström.Den 15 september håller vi en uppstartskväll på Filmbasen och då har du chansen att smygtitta på delar av STOCKmotions filmprogram. Regissörerna till alla fyra filmerna som visas kommer att vara på plats och delta i en frågestund under ledning av Filmbasen-bekantingen Rojda Sekersöz. Rojda tar ett break från klippningen av sin Alby-inspelade långfilmsdebut Dröm vidare för att hålla i en Q&A-stund med regissörerna.Vi kommer också att presentera flera av höstens aktiviteter och nyheter på Filmbasen. Du kommer att få träffa Filmbasens personal och få veta mer och de stöd som går att söka.Kvällen börjar klockan 18.00 och vi siktar på att hålla på till ca. 20.30. Vi bjuder på fika och lättare tilltugg.Smygtitt på STOCKmotion – kvällens filmprogram:
Noni & Elizabeth, 15 min, av Nanna Blondell
OMK – radio edit, 4 min, av Neil Wigardt
If I say no, 14 min, av Lia Hietala
Till din flickvän, 10 min, av Jo WiderbergNär: Tor 15 september kl 18.00-20.30.Var: Filmbasen, Rotemannavägen 29, i Subtopiaområdet i Alby.
Osa till osa@filmbasen.se om du vill komma.Bilden överst: Ur de fyra filmer som visas, Noni & Elizabeth, OMK – radio edit, If I say no och Till din flickvän.
Bilden till höger: Rojda Sekersöz.