Filmbasen på Tempo Dokumentärfestival

Publicerad: 2020-02-14

Samtal pågår på Tempo. Foto: Mikael Ström Jupiter.

Filmbasen är med och arrangerar två evenemang på Tempo Dokumentärfestival som pågår den 2-8 mars 2020. Dels work in progress med filmer som fått stöd av Filmbasen. Dels Samtal pågår, som är en om samtalsserie filmers processer och unika värden.

Du kommer in på evenemangen med Tempos medlemskort.

Samtal pågår

Tid & plats: Tisdag 3 mars, 17:00, T8ng.

Mångfacetterade ord som familj väcker många tankar för dokumentärfilmare. Om en familj ska vara en plattform – finns det då filmarfamiljer som ger den tryggheten bakom kameran? Vilka roller behövs för att skapa det fundament som en familj ska vara? Och om kameran vänds, och familj skildras, finns det då några rätt och fel att skildra en familj på?

Serien Samtal pågår initierades under Tempos upplaga 2016 och går i filmaren, konsulenten och författaren Tove Torbiörnssons samt filmaren och producenten Göran Gunérs anda. Det är ett tillfälle för samtal om filmers processer och unika värden, där olika erfarenheter, bilder och visioner delas.

Dela vårt Facebook-evenemang.

Filmbasen presenterar: Work in progress

Tid & plats: Tisdag 3 mars, 14:45-16:15, Teater Tre. Moderator: Filmbasens filmkonsulent Ivana Lalovic.

Laws of the Wild

Laws of the Wild är ett dokumentärt filmprojekt som undersöker relationen mellan människa och andra djur i urban miljö. Filmarna är ute efter situationer som på ett skarpt sätt illustrerar hur djur har anpassat sig efter människodjurets moderna livsstil. Med hjälp av humor och allvar vill de ge åskådaren möjlighet att reflektera över djurens existens i en värld som domineras av människan.

Medverkande: Sally Jacobson, Tuva Björk (regissörer)

Miraklet i Gullspång

När norska Olaug säljer sin semesterlägenhet i Sverige får hon sitt livs chock – och lika förbluffade blir köparen May och hennes syster Kari, när de tre möts på mäklarkontoret. Olaug är kusligt lik Mays och Karis döda storasyster, och snart är en mörk familjehemlighet avslöjad.

Miraklet i Gullspång vann Tempo Pitch 2019.

Medverkande: Maria Fredriksson (regissör)

The Life and Times Omar Sharif

En långfilmsdokumentär i regi av Axel Petersén i samarbete med Mark Lotfy. Filmen skildrar den egyptiska skådespelaren Omar Sharifs liv, de hundratals karaktärer han spelade, i fiktionen och i verkliga livet, samt de politiskt föränderliga spelplatserna; Egypten och Hollywood, öst och väst, från 1932 till 2015. Filmen produceras av Sigrid Helleday i samproduktion med Fig Leaf Studios (Egypten), Corniche (UK) och SVT.

Medverkande: Axel Petersén (regissör)