Filmbasen på Uppsala talangdagar

Publicerad: 2015-10-25

Nu har Uppsala kortfilmsfestival dragit igång och Filmbasen är på plats med bland annat utvalda deltagare i Talangdagarna, och vi deltar också i två av punkterna i programmet. Du kan läsa mer om dem nedan. WOULD YOU BUY THIS?
Fredag 23/10 kl 10.00 på Grand
Filmer skapade av deltagare på Uppsala Talangdagar visas och diskuteras av en panel bestående av representanter för svensk och internationell filmbransch. Seminariet hålls på engelska och har fri entré. Medverkande panel är Una Feely programansvarig på IndieCork Festival på Irland, Jason Ryle festivalchef på ImagineNative Film + Media Arts Festival i Toronto, Kanada och Cinzia Spironello, chef på ”Some like it short” samt jurymedlemmar i den internationella tävling på Uppsala Kortfilmsfestival i år. Morerator: Rafael Franco, projektledare & programansvarig STOCKmotion. Filmer som visas och diskuteras: Närbild av Christian Rossipal, Trappan av Adi Omanovic och Mak Omanovic, Ansiktsmask av Amina Avdićmn och Min Mamma av Ellen Fiske.

UPPSALA KORTFILMSPITCH
Torsdag 22/10 kl 10.00
Åtta av deltagarna i Uppsala Talangdagar får chansen att presentera sina filmprojekt. Vinnaren får 25 000 kronor som delas ut i samarbete med Svenska Filminstitutets kortfilmskonsulent Andreas Fock. Pitchen hålls på svenska och har fri entré.
PITCHARE: Erica Elfström, Alice Kastrup Möller, Adi Omanovic, Mak Omanovic, Konrad Patocs, Beata Rappe och Gabriel Schock,
JURY: Helena Ingelsten, redaktör SVT Kortfilm och Dokumentär, Elin Övergaard, regissör och pitchvinnare 2014, och China Åhlander, producent.
MODERATOR: Anne-Marie Söhrman Fermelin, konsulent Filmbasen
Se hela programmet på Uppsala kortfilmsfestivals hemsida.

Bild: Deltagarna på Uppsala talangdagar 2014