Filmbasen-stöttade filmer vinnare på Novemberfestivalen

Publicerad: 2019-11-25

I helgen arrangerades den 23:e upplagan av Novemberfestivalen i Trollhättan. Novemberfestivalen är en arena för ung film och final i den kortfilmstävling där STOCKmotion är regional uttagning i Stockholms län. Två filmer som Filmbasen har gett stöd blev vinnare på festivalen: Hemtjänst av Theodor Sohlin blev bästa film i kategorin Tungvikt och Ingen lyssnar av Elin Övergaard valdes ut av Bergmanveckan till visning på 2020 års festival. Hemtjänst av Theodor Sohlin utsågs till bästa film i kategorin Tungvikt. Juryns motivering:
”För sitt flyhänta sätt att berätta en story utöver det vanliga, där det skruvade berättandet går utanför ramarna och gör att den sticker ut i mängden. Filmen fångar in oss genom att på ett trovärdigt sätt porträttera karaktärer som beter sig gränslöst och det blir oförskämt underhållande.”Bergmanveckan valde ut Ingen lyssnar av Elin Övergaard för visning på 2020 års festival med denna motivering:
”Vi har valt ut en film där regissören får det att se enkelt ut att göra en öppen film, utan färdiga lösningar eller ett praktiskt åsiktspaket – och där regissören igen visar att hon har en stark känsla för personregi, gruppdynamik och obehagliga situationer.”Stockholm hade fler representanter i tävlan under Novemberfestivalen. I kategorin Mellanvikt tävlade både Folk av Adam Onishi och Real Life (Press Play) av Nora Svedman.Stort grattis, säger alla vi på Filmbasen!Foto: Novemberfestivalen.