Filmbasenfilmare till Novemberfestivalen och Voddler

Publicerad: 2011-11-20

Årets Novemberfestival går av stapeln 18-20 november i Trollhättan. Från Stockholm tävlar LÄNGS VÄGEN av Jerry Carlsson och Anette Gunnarsson, EN NY DAG av Greta Rechlin, BANGA INTE av Fanni Metelius (bild), KÄRLEKSBARN av Lina Lindblom och SEAWEED av Ida Svenonius. Nytt för i år är att tävlingsfilmerna kommer att läggas ut på Voddler, så fort de visats på festivalen. – Precis som Novemberfestivalen vill vi hjälpa unga filmskapare att nå ut med sina verk. Efter att filmerna haft sina första möten med publiken på festivalen är vi glada att hjälpa till att de sprids vidare och når en bred publik, säger Anders Sjöman, kommunikationschef på Voddler.

– Sverige är sprängfyllt av talangfulla unga filmare som vi tillsammans med Voddler kan hjälpa att nå ut ännu bredare. Och för de filmälskare som inte har möjlighet att komma till Trollhättan finns nu chansen att se alla filmer som blev snackisar under festivaldagarna när de vill oavsett var de är, säger Nomi Szpiro, festivalkoordinator på Novemberfestivalen.

Alla tävlingsfilmer erbjuds möjlighet att visas på Voddler, men det är självklart upp till varje filmskapare att bestämma ifall deras film skall visas på Voddler. De intäkter Voddler får via reklam i samband med filmvisningar delas med filmskaparen. Reklam på Voddler visas enbart före huvudfilmen, och filmen bryts aldrig för reklamavbrott. Filmerna som läggs ut går att se från hela Norden.

Novemberfestivalen, som hålls i Trollhättan varje år, är en arena för ung svensk film. Över 60 kortfilmer gjorda av ännu ej etablerade filmare i åldern 16-26 år visas och tävlar om årets Novemberstatyetter. Varje deltagande film har tidigare under året valts ut vid någon av de 19 regionala uttagningsfestivalerna runt om i Sverige. I Stockholm är det Vårrullen.

Läs mer om festivalen