Filmbasens sista filmkväll innan sommaren

Publicerad: 2018-05-28

Välkommen till Filmbasens sista filmkväll innan sommaren måndagen den 4 juni! Kom och se ett urval av filmer vi gett stöd till. Vi berättar även om hösten, Stockmotion och kommande events och workshops.

Kvällens filmer:
Guld av Abbe Hassan, 17 min.
Amal lever i ett sönderbombat Syrien. Hon bor i ett skyddsrum med sina två systrar. En dag när hon är ute och leker hittar hon en guldkedja. Hon hoppas att det ska räcka till vatten och mat. I skyddsrummet är det ingen som tror att hon råkade hitta den. Plötsligt påstår andra att kedjan är deras.

Andra stranden av Åsa Sandzén 15 min .
Vad händer när kroppen genomgår ett trauma och du nästan dör? Mona, Andreas och Iki berättar sina historier om när de var nära att möta döden. I poetiska animationer flätas deras öden samman på den andra stranden, långt bort i det undermedvetna. Dokumentären är baserad på djupintervjuer och regissörens personliga erfarenheter.

Fuck you av Anette Sidor 14 min .
Alice är tillsammans med Johannes, men får inte plats att vara sig själv. Under en utekväll med kompisarna stjäl Alice en strap-on och utmanar Johannes tankar om tjejer. Alla tycker att Alice går för långt men hon viker inte för grupptrycket. Johannes blir nyfiken. Tillsammans upptäcker de något nytt om sig själva.

Konstnären får barn av Sanna Lenken, 10 min .
Det manliga geniet försvinner in i en annan värld av kreativitet och inspiration, sitter avskild och värker fram Konsten. Men vad händer med konstnären när hennes kropp plötsligt arbetar för någon annan, någon som är större än Konsten?

Kvällens program:
18.00 Vi presenterar hösten på Filmbasen.
18.20 Filmvisning + Q&A: Guld och Andra stranden.
19.00 Fika och mingel i köket
19.20 Filmvisning + Q&A: Fuck you och Konstnären får barn.

Tid & plats:
Måndag 4 juni kl 18.00-20.30.
Filmbasen i Subtopiaområdet, Rotemannavägen 29, Norsborg. T-bana Alby.

Anmälan:
Mejla till osa@filmbasen.se senast den 1 juni.
Fri entré. Vi bjuder på tilltugg och alkoholfri dryck.

Bilden: Ur Abbe Hassans Guld. Foto: Linus Eklund