Filmbranschen söker filmarbetare – välkommen på speeddating!

Publicerad: 2023-04-12

Bild på en varningsskylt med texten
Foto: Mikael Ström Jupiter/Film Stockholm.

Uppdaterat 18 april 2023: Evenemanget är nu fullbokat och stängt för nya anmälningar.

***

Är du intresserad av att arbeta inom filmbranschen men saknar erfarenhet? Onsdagen den 3 maj kl 15.00 genomför filmbranschen en speeddate/snabbintervjuer på Filmhuset där branschen söker personer för arbete som platsassistent, inspelningsassistent, runner, flaggvakt och liknande.

Ingen tidigare erfarenhet av att arbeta med film krävs utan det viktiga är att du är nyfiken, kan och vill lära dig nya saker, ingå i ett team som arbetar tillsammans och vill arbeta inom branschen.

Filmbranschen är en bransch som behöver många olika kunskaper och yrkesroller. Har du exempelvis erfarenhet av arbete med service, någon form av byggnadsarbete, med servering? Är du en person som vill lära dig och har lätt för att ta till dig instruktioner, vara hjälpsam och ta i litegrann när det krävs? Du kanske har ett annat deltidsarbete men behöver mer jobb? Då kan detta vara något för dig!

Då man spelar in film på många olika platser och tider på dygnet så är det bra om du har körkort men det är inget krav.

Anställningsformen är behovsanställning då det är oregelbundna arbetstider.

Under speeddaten kommer du först få information om filmbranschen och efter det kommer representanter som arbetar inom branschen att genomföra en kortintervju med dig på cirka 3-4 minuter. De personer som sedan väljs ut kommer att bli kontaktade senare för en längre intervju.

Anmälan

Uppdaterat 18 april 2023: Evenemanget är nu fullbokat och stängt för nya anmälningar.

Speeddaten är ett samarbete mellan Film Stockholm, Stockholms stad och Arbetsförmedlingen Kultur Media.