Filmfesten lockade många besökare

Publicerad: 2011-09-22

Filmfesten arrangerades av Film i Västmanland och Filmstaden under Kulturnatten den 17 september i Västerås. På Filmfesten visades de bidrag som gjordes i den Västmanländska delen av Noomaraton, filmtävlingen där deltagarna har 24 timmar på sig att färdigställa en film. 
Årets tema var Signalfel, de tre platser som skulle finnas med var: på en pakethållare, gömställe och kiosk och de saker som skulle finnas med var: en bakelse, tangenter och anslagstavla. Två lag gick vidare till final på Svenska Filminstitutet den 24 september. Första laget heter Wänez Pictures, bestående av filmbasenfilmarna Markus Andreasson, Anders Sjöstrand och Johan Haglund. Deras film heter Le Näck.
http://www.youtube.com/watch?v=t8kOtPHMuZg
Det andra laget heter Barnhage och består bland annat av Filmbasenfilmaren Henric Simonsen som deltog med en animerad film om Baklava. http://www.youtube.com/watch?v=vSyI2fiejCo&feature=related Noomaratonvisningen hade full salong med 136 besökare.

Under Filmfesten var det även uttagning till Novemberfestivalen och även här gick filmen Le Näck vidare, samt filmen Killar har hemligheter av Filmbasenfilmaren Jonas Olsson.

Avslutningsvis visades den brittiska filmen Submarine.