Filmkväll på Filmbasen 28/9: Smygtitta på STOCKmotion

Publicerad: 2017-10-02

Välkommen på höstens första filmkväll på Filmbasen. Under kvällen smygtittar vi på några utvalda filmer från årets STOCKmotion filmfestival som äger rum 13-14 oktober. Vi samtalar med filmernas regissörer efter visningen och vi får även möta Filmbasens nya filmkonsulent Ivana Lalovic.Filmerna som visas:
MIN HOMOSYSTER, Lia Hietala, 15 min. Majken har vetat att hon är homosexuell sedan hon var 7 år. Gabbi insåg först nyligen att hon gillar tjejer. Hur är det med Cleo, vem är hon kär i? MIN HOMOSYSTER vann Teddy-priset på Berlin filmfestival.AVSKILD, Roda Abdalle, 3 min. En konstfilm om känslan av att komma ensam till ett nytt land och längtan efter sin familj och vänner.SKOLSTARTSSORG, Maria Eriksson, 17 min. På Johns första skoldag dyker hans elvaårige storebror Mika oväntat upp. Mika följer John till skolan och på vägen dit börjar han lära honom världens och skolgårdens alla skoningslösa krav och regler.JAG VAR EN VINNARE, Jonas Odell, 14 min. I form av sina avatarer berättar tre personer om deras erfarenheter av spelberoende. En tillvaro präglad av isolation och flyktkänslor, men också av hämnd och romantik om kärlek.Kvällens program (ca):
18.00 Välkommen! Vi bjuder på tilltugg och alkoholfri dryck.
18.15 Vi presenterar Filmbasens nya filmkonsulent Ivana Lalovic.
18.45 Filmpass 1: MIN HOMOSYSTER och AVSKILD.
19.30 Filmpass 2: SKOLSTARTSSORG och JAG VAR EN VINNARE.
20.30 Slut.Tid & plats: Torsdag 28 september 18:00. Filmbasen i Subtopiaområdet, Rotemannavägen 29, Norsborg. T-bana Alby.
Fri entré.Anmälan: Till osa@filmbasen.se.