Månadens filmare: Jerry Carlsson

Publicerad: 2011-03-21

Jerry Carlsson (f. 1987) är aktuell med kortfilmen LÄNGS VÄGEN som han gjort tillsammans med Anette Gunnarsson. Filmen, som handlar om relationen mellan två lastbilschaufförer, hade premiär vid Göteborgs Filmfestival. LÄNGS VÄGEN är filmad i en enda tagning utan avbrott. Men det svåraste var inte inspelningen utan förarbetet.
-När vi försökte hitta lastbilar märkte vi snabbt att en del lastbilsföretag och åkerier var skeptiska till att medverka i en film om homosexuella för att det kunde skada deras rykte. Till slut hade vi fått tag i tre lastbilar, men dagen innan inspelning kom ett samtal från en av åkarna som sa att han inte kunde vara med. Det visade sig att det hade spridits ett rykte i lastbilsbranschen om att den här kortfilmen inte var en vanlig kortfilm, utan som de sa, ”en jävla bögporrfilm”. Dessa motgångar bevisade för oss exakt hur viktig den här filmen är, även i Sverige 2011.
Jerry ingår i produktionsbolaget Tjockishjärta Film som nyligen producerat 15 kortfilmer för RFSL Sthlm.
-Film är till stor del ett grupparbete och just ett kollektiv är perfekt för att man ska ha möjlighet att genomföra projekt och experimentera trots att man inte alltid har pengar.
Tjockishjärta Film är ett av de bolag som har blivit tilldelade kontorsplats och företagscoachning vid Transit kulturinkubator, av Film Stockholm/Filmbasen.
-Transit samlar många små kreativa företagare på en plats, vilket skapar en kreativ arbetsmiljö där man kan bli inspirerad av andras projekt. Vi har gruppcoachning där alla företag samlas och diskuterar arbetar kring ett visst tema eller ämne som rör kreativt företagande.
Jerrys närmaste framtidsplaner innefattar att arbeta med tyngre och än mer utmanande projekt. Ni kommer att kunna följa hans nya projekt på här på filmbasen.se, där han också brukar leta efter nya samarbetspartners.
BAKGRUND
Jerry är uppvuxen i Piteå, men numera bosatt och verksam i Stockholm.
Han har gått ”Baskurs i Film” vid Dramatiska Institutet.