Nordisk Panorama

Publicerad: 2012-09-28

Filmbasens konsulent för kort- och dokumentärfilm Anne-Marie Söhrman Fermelin och kommunikatör Karin Ekberg är på plats i Oulu i Finland för att delta i nationella och nordiska möten för filmare, producenter, finansiärer och distributörer under Nordens största mötesplats för kort-och dokumentärfilm: Nordisk Panorama.
Förutom en massa filmvisningar innehåller programmet tvådagars pitchforumet Nordisk Forum där ett tjugotal projekt pitchas för en stor panel nordiska och internationella finansiärer. Pitcherna följs sedan upp med individuella möten under dessa dagar. Man kan delta i forumet som så kallad observatör, publik, eller som observatör+ som innebär att man har möjlighet att på förhand presentera pilot och projektbeskrivning för finansiärer som man sedan enbart möter i individuella möten. Ett av årets projekt som uttagits till observer+ är FÖRVARET av Anna Persson och Anna Weitz. Producent Anna Weitz deltar också i programpunkten Producers meet producers som är till för att skapa kontakt mellan olika producenter som letar efter nordiska eller europeiska samproduktioner.
Festivalen alternerar mellan de fem nordiska städerna Bergen, Århus, Malmö, Reykjavik och Oulo och pågår i år 21-26 september.