Fokus Kortfilm #3: Regissörens checklista

Publicerad: 2020-10-20

Marcus Carlsson. Foto: Per Larsson.
Marcus Carlsson. Foto: Per Larsson.

I den tredje upplagan av Filmbasens samtalsserie Fokus Kortfilm kommer regissören Marcus Carlsson och pratar om regissörens checklista. Vad kan vi tänka på under förarbetet, inspelningen och postproduktionen? Välkommen till ett digitalt samtal den 11 november klockan 14:00.

Marcus ger tips på hur du planerar en repetition, ett möte med någon ur teamet, hur vi får skådespelarna mer delaktiga och prioriteringar och val. Marcus kommer också berätta om den repetitionsmetod han utvecklat under sina produktioner.

Tid, plats och anmälan

Tid: 11 november 14:00-15:30.
Plats: Samtalet hålls digitalt på Zoom.
Anmälan: Anmäl dig till fokuskortfilm@filmbasen.se  senast den 9 november. Anmälda kommer att få mer information i bekräftelsemailet. Länk till samtalet skickas ut dagen före.

Om Marcus Carlsson

Marcus Carlsson är regissör och examinerad från Filmhögskolan i Göteborg. Han har arbetat med skådespelare under många år inom film och teater. Hans examensarbete blev långfilmen Din barndom ska aldrig dö som bland annat vann Kulturnyheternas alternativa bagge. Han har också arbetat med flera uppmärksammade teateruppsättningar på Göteborgs stadsteater och är nu aktuell med Luciakandidaterna på Backa teater.

Dela gärna vårt Facebook-evenemang här.