Galway Stories – Produktionsworkshop på Irland

Publicerad: 2019-11-29

Produktionsworkshop för kortfilm med produktion i virtuell miljö på plats i Galway – den europeiska kulturhuvudstaden 2020.
Nu söker vi crew-medlemmar till denna spännande kortfilmproduktion.Är du sugen på att delta i projektet som regissör, producent, klippare, fotograf, Digital Compositor, Visual Effects Editor, Art Director, AD, Compositor, Motion Graphic Artist eller Production Designer och vill göra kortfilm som virtuellt produktion. Då skall du tillbringa två veckor i Galway på Irland.Galway 2020 och Galway Film Center i samarbete med Screen Talent Europe letar efter 16 crew-medlemmar från hela Europa för att delta i ett virtuellt produktionsworkshop i Galway från den 6 – 22 april 2020. En produktion där fysisk och digital värld möts och kombinerar live action med VFX och spelmotorteknologier för att gör kortfilm. Vad: Sexton europeiska deltagare kommer att väljas ut från Screen Talent Europe för att träffas i två veckor i ett intensivt läger/workshop för att skapa en kortfilm baserad på berättelser om Galway och produceras med Unreal Engine. Deltagarna i workshopen stöds av experter från Northern Peripheries-nätverket. Den slutliga filmen visas sedan under Galway 2020.Vem: Vi söker dig som har erfarenhet inom ditt område – men inte är professionell. Du söka som vill jobba i projektet som regissör, producent, klippare, fotograf, Digital Compositor, VFX-Editor, Art Director, AD, Motion Graphic Artist, Produktionsdesigner, Digital Matte Painters, 3D-modellerare, 3D-animatör, A- eller B-Ljud, musikkompositör, manusredaktör, produktionsdesigner, eller om du vet att du behövs i en sådan här produktion. Sökande måste vara 18 år eller äldre.Riktlinjer:

  • Du får resa till och boende under två veckor i Galway under vistelsen som finansieras av projektet. Du måste kunna vara med under lägrets två veckor.
  • Du bör vara lättillgängligt för möten online från december 2019 – mars 2020 för att kunna delta i förproduktionsfasen. (Du tillsammans med de andra utvalda deltagarna uppmuntras att bilda arbetsgrupp med de andra under en planerad förproduktionsfas på distans.)
  • Du skall ha kunskaper i engelska.
  • Du måste ansöka via en av partnerna till nätverket Screen Talent Europe. Boende i Stockholms län söker och anger Filmbasen som partner. (detaljer på ansökningsformuläret);
  • Erfarenhet av Unreal Engine eller annan relevant programvara är en fördel. (Gäller inte alla crew-medlemmar).
  • Du kan ansöka för olika roller om du känner att du besitter flera kompetenser, men kommer bara väljas för en av dem.
  • Urvalsgruppen strävar i urvalsprocessen efter jämn könsfördelning i teamet.Ansökan:
Du skriver en personlig text om varför du vill vara en del av detta projekt och kort om hur du tror att det kan att utveckla dig i din karriär. Du skickar in ett CV tillsammans med ett ansökningsformulär.I din ansökan:

  • Fyll i detta ansökningsformulär (Wordfil. Spara gärna till PDF-format)(Ange Filmbasen som partner)
  • CV som innehåller relevant erfarenhet (inga biografier) (PDF-format)
  • Personlig text (upp till 1 sida) (PDF-format)

Skicka ansökan: med e-post och ovanstående pdf:er till galwaystories@galwayfilmcentre.ie senast fredag den 13 december 2019