Grattis till årets vinnare på Stockholms filmfestival!

Publicerad: 2022-11-22

Syntolkning: Närbild på Buster Blomqvist i Bromance. Foto: Mika Aberra.
Syntolkning: Närbild på Buster Blomqvist i Bromance. Foto: Mika Aberra.

I helgen delades priserna ut på Stockholms internationella filmfestival. Film Stockholm AB är stolta att konstatera att två av vinnarna är aktuella med projekt samproducerade av oss: SaraKlara Hellström (Bromance) vann kortfilmspriset 1 km film och Sara Shirpey (En mot en) utsågs till årets Shooting Star.

1 km film tävlar man med sin senaste kortfilm i kombination med en pitch av kommande projekt. Vinnare 2022 blev SaraKlara Hellström som tävlade med kortfilmen Bromance som är samproducerad av Film Stockholm AB. Hennes nya projekt heter Massacre of Innocents. Vinnaren av 1 km film får göra en kortfilm som visas på nästa års festival. Bromance vann även kortfilmspriset Startsladden på Göteborg Film Festival tidigare i år.

Under 1 km film tävlade även Aman Niel och Svante Tidholm med kortfilmen Josef, även den samproducerad av Film Stockholm.

Årets Zalando Rising Star blev skådespelaren Sara Shirpey, som är aktuell med Spelskandalen och snart bioaktuell med UFO Sweden. Sara Shirpey kan även se i Film Stockholms samproduktion En mot en, en dramaserie om två fotbollsspelande bröder.  En mot en visades på SVT och SVT Play under 2022.

Grattis till alla vinnare!