Grattis till vinnarna på Novemberfestivalen!

Publicerad: 2016-11-28

I helgen hölls Novemberfestivalen i Trollhättan och flera av filmarna som skickades från Stockholm nådde framgångar. Läs mer om vinnarna här.
David Andersson. Foto: Rafael Franco.
David Andersson får priset för bästa film i kategorin mellanvikt på Novemberfestivalen för filmen Convergence som var en urvalskvalificerad film från Stockholm via STOCKmotion.
Juryns motivering: Stilsäker, drabbande, unik och plågsamt vacker blev denna film direkt vår vinnare. I stilleben från då och nu iscensätter regissören effektivt sitt budskap som träffar rätt in i åskådarnas medvetande. Ljussättning, foto, musik och manus hade var och en kunnat vinna pris och det är bara att gratulera den stora talangen bakom denna helgjutna film.
Linnea Åkerman. Foto: Rafael Franco.Linnea Åkerman får Svenska Filminstitutets Hederspris för Bakom Herrens port, direktkvalificerad film från Stockholm via STOCKmotion.
Juryns motivering: Med lätt, men stadig hand har kollektivet bakom vinnarfilmen skapat en befriande, humoristisk pärla full av oväntade vändningar i en berättelse om att finna gemenskap när du väl vågar vara dig själv. I det vinnande bidraget möts filmmediets olika beståndsdelar i skön förening – manus, skådespeleri, ljud, ljus och inte minst bildkomposition skapar tillsammans ett verk där det gedigna hantverket enbart överträffas av lekfullhet.Mikael Bundsen och Jo Widerberg. Foto: Rafael Franco.Till din flickvän av Jo Widerberg blir utvald till visning på BUFF Filmfestival.
Motivering: För en effektivt berättad film med starka skådespelarinsatser och välskriven dialog som får publiken att både skratta och skruva på sig av igenkänning. Träffsäkert, engagerande och tänkvärt. Vi sugs in i filmen och längtar efter att få se mer.Mikael Bundsen får priset för bästa manliga skådespelare för sin insats i filmen Till din flickvän av Jo Widerberg, urvalskvalificerad film från Stockholm via STOCKmotion.
Juryns motivering: Med ärlig enkelhet som väcker igenkänning, glädje och medkänsla gestaltar denna skådespelare perfekt en ung man i de stapplande första stegen av en relation han hoppas på.Stort grattis, säger vi på Filmbasen!Se alla vinnarna här.