Här är Stockholms representanter på Novemberfestivalen – och vinnaren av Stockholm Talents pitchpris

Publicerad: 2023-11-09

Under Film Stockholms talangdag Stockholm Talents i oktober korades Stockholms representanter på Novemberfestivalen 2023 i Trollhättan. Stort grattis till Nadish av Willy Fermelin, Tänk om av Anton Clements och Nora Rios och Corazon, corazon av Valeria Hammar Fuentes!

Här är juryns motiveringar till uttagningarna:

“Med fingertoppskänsla för personregi gestaltar Willy Fermelin i Nadish en lek som på ett djupare plan berättar om ung manlig vänskap och kärlek. Vi är nyfikna på denna lovande regissör!”
Hedersomnämnande i kategorin Tungvikt går till Nadish av Willy Fermelin

“När ett kärleksförhållande är oklart och relationen håller på att haverera lyckas Anton Clements och Nora Rios levandegöra svartsjukan med vassa vändningar, humor och påhittighet. Tänk om väcker skratt och lust att se mer!”
Priset till bästa filmen i kategorin tungvikt går till Tänk om av Anton Clements och Nora Rios.  

“Med lust att berätta från ett ungt perspektiv, skapar regissören en härlig berättelse som tar oss igenom hur enkelt eller ibland komplicerat det kan vara när man har hela sitt vuxenliv framför sig.”
Priset för bästa film i kategorin Mellanvikt går till Corazon, corazon av Valeria Hammar Fuentes.

 Årets jury bestod av Film Stockholms Rafael Franco, Ivana Lalovic och Hend Aroal.

Novemberfestivalen hålls den 24-25 november 2023 i Trollhättan. Läs mer på Novemberfestivalens hemsida.

Under dagen delades även Stockholm Talents pitchpris ut. Stort grattis till Irene Lopez som vann priset för projektet  Killing R!