Helgkurs i location scouting hos Subtopia

Publicerad: 2013-06-03

Subtopia arrangerar en 2-dagars helgutbildning för personer som vill jobba som location scout eller location manager (platschef) för filminspelningar. Kursen kräver inte någon tidigare filmerfarenhet. Att vara ”location scout” är att jobba som ”platsletare” för filminspelningar. Jobbet görs vanligtvis på frilansbasis och går ut på att hitta, dokumentera, förbereda och presentera platser för filminspelningar. Jobbet innebär att du måste vara nyfiken, driven och kreativ för att kunna hitta platser, skapa kontakt och kunna bygga förtroenden – både med kunden/uppdragsgivaren och den som äger platsen du vill få tillgång till.

Föreläsare på kursen är Karl Torstensson och Jon Hertov (Great Place) och Ingrid Rudefors (Filmregion Stockholm-Mälardalen & Stockholm Film Commission). Efter genomförd kurs kommer deltagarna att ha en utvecklad förståelse för jobbet som locationscout, kunna dokumentera en plats i text och bild, kunna bygga och presentera ett locationregister, kunna förbereda en plats för filmning samt ha skapat ett eget litet location-register.
Praktisk information
Utbildningen hålls i Subtopia i Alby (Botkyrka) nära Filmbasen, lördag 15 juni och söndag 16 juni kl. 10:00-18:00 båda dagarna.
Kursen kostar 500 kr (lunch och fika ingår båda dagar).