Hjalmar Palmgren ny produktionschef på SFI

Publicerad: 2012-12-19

Hjalmar Palmgren får ett av Sveriges tyngsta filmjobb som chef för Filminstitutets avdelning för produktionsstöd och lansering. Han efterträder Charlotta Denward och även Caisa Westling, som varit t f chef för avdelningen den senaste tiden.Hjalmar Palmgren har de senaste fem åren arbetat som projektledare på Sveriges Televisions K Special med budget- och innehållsansvar för svensk och internationell samproduktion. Bland annat har han medverkat till tillblivelsen av den internationella prisbelönade succén Searching for Sugar Man, Big Boys Gone Bananas!*, Pojktanten, Liv & Ingmar m fl.
Mellan åren 2002 och 2005 var han dokumentärfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet. Titlar han gav stöd till innefattar Armbryterskan från ensamheten, Vikarien, Terrorister, Gitmo och Alla mår bra. Innan åren som filmkonsulent arbetade Palmgren som bearbetningsproducent med filmer och tv-serier.

– Svensk film håller idag en mycket hög kvalitet och har en bra bredd och vi har dessutom en stark tillväxt av talanger. Jag ser fram emot att vara med och se till att det här både fortsätter och utvecklas, säger Hjalmar Palmgren.

Vi är väldigt glada för att Hjalmar kommer till oss. Han har inte bara en bred erfarenhet från filmproduktion utan även av att ha arbetat med det filmpolitiska uppdraget ” i allmänhetens tjänst”. Film är bred publikfilm, konstnärlig film och dokumentärfilm vilket Hjalmar har stor förståelse för sedan sina många år på SVT, säger Anna Serner vd på Svenska Filminstitutet. Hjalmar Palmgren tillträder sin tjänst den 1 mars 2013. Läs merLäs också om Andreas Fock, ny kortfilmskonsulent på SFI.