Hur gör du?

Publicerad: 2011-05-26

Hur gör du? är en seminarieserie där inbjudna gäster berättar med fokus på hur de jobbar, snarare än på vad de gör. Gäst den 24 maj är Pija Lindenbaum, en av vår tids största svenska bilderboksskapare som samtalar med Lena From, journalist och konstvetare, verksam som controller/projektsamordnare på Stockholm konst (del av Stockholm stads kulturförvaltning som producerar och placerar nutida konst i Stockholms offentliga rum). Seminariet arrangeras av Konstfack Alumni och Transit Kulturinkubator. När? Tisdag 24 maj kl. 18.30-20.00 Var? På Konstfack i lokalen Svarta Havet.

Vägbeskrivning: T-bana Telefonplan. Ingång Konstfacks huvudingång, fortsätt rakt fram genom järndörrarna så ligger Svarta Havet strax till höger.

Pija Lindenbaum är född och uppvuxen i Sundsvall och gick ut Konstfack 1979. Efter det har hon arbetat som tecknare, formgivare och författare och skapat en lång rad bilderbokssuccéer. Förmågan att hantera både text och bild på ett alldeles unikt sätt har blivit något av Pija Lindenbaums signum. Alltid i kombination med en stor portion humor och originalitet. Pija Lindenbaum höjer bilderbokens status med sina varmt uppskattade bilderböcker, samtidigt som hon förnyar och fördjupar bilderboken med sina berättelser. Hon skapar fantastiska skildringar av barn av vår tid; egensinniga karaktärer såsom Gittan, Åke, Lill-Zlatan, Kenta, Siv och Cerisia.Lena From är journalist och konstvetare, idag verksam som controller/projektsamordnare på Stockholm konst – den del av Stockholm stads kulturförvaltning som producerar och placerar nutida konst i Stockholms offentliga rum. Hon har tidigare arbetat som reporter och skrivande redaktör på bland andra Göteborgs-Posten, nyhetsbyrån FLT och tidskriften Arkitektur, och har medverkat som författare i ett antal böcker. Till exempel Hej publiken!, en guide till den samtida dansen i Sverige, Ingegerd Råman, om krukmakaren och glasformgivaren Ingegerd Råman, Halva kungariket är ditt : svenska folkets kulturarv om Sverigebilden utomlands och Konstprojekt i Stockholm 2004-2008.