Ansökningsportal öppnar i april, vd tillträder i augusti

Publicerad: 2021-03-31

Kristina Colliander. Foto Svenska Filminstitutet
Kristina Colliander. Foto Svenska Filminstitutet

Kristina Colliander blir vd för Film Stockholm AB. Hon kommer närmast från en tjänst som chef för avdelningen Filmstöd på Svenska Filminstitutet. Hon tillträder som vd för Film Stockholm AB i augusti. I april öppnar bolagets ansökningsportal som möjliggör för aktörer i filmbranschen att söka samproduktionsmedel och utvecklingsinsatser.

– Efter ett intensivt arbete för att sjösätta det nya produktionscentrumet är det nu dags för mig att sätta punkt då jag ser mitt uppdrag som fullbordat. Jag känner stor stolthet över det som vi har åstadkommit för att stärka filmen i regionen, både med det nya bolaget Film Stockholm och med den tidigare verksamheten Filmbasen. Jag ser nu fram emot att anta nya utmaningar i framtiden, säger Joakim Blendulf, som har varit verksamhetsansvarig på Film Stockholm och Filmbasen sedan 2008.

– Jag är enormt stolt över allt som Joakim åstadkommit. Utan honom hade inte grunden funnits för att skapa Film Stockholm. Han har navigerat genom politiken, sytt ihop finansiering, satt strategin och nu skapat en plattform som över tid kommer att sätta Stockholm på kartan inom filmproduktion i Sverige och internationellt, säger Henric Larsson, styrelseledamot och vd för Chimney.

Kristina Colliander har en gedigen och mångårig chefserfarenhet från olika delar av film och TV-sektorn. Hon börjar sitt nya vd-uppdrag den 2 augusti.

– Vi är väldigt glada över att Kristina med sin breda erfarenhet från olika delar av filmbranschen har tackat ja till det här uppdraget och vi är övertygade om att bolaget har stora förutsättningar för att utvecklas och utveckla film och tv- produktionen i Stockholm, säger styrelsens ordförande Kristina Rennerstedt.

– Jag går från ett spännande uppdrag till ett annat och ser nu med spänning fram mot att få ta Film Stockholm AB till nästa fas, säger Kristina Colliander.