Anmäl din film till Novemberfestivalen 2022

Publicerad: 2022-06-14

Syntolkning: Bild med texten

Stockholms uttagning till Novemberfestivalen hålls 2022 i samarbete med Sveriges Filmförbund som arrangerar Sveriges Kortfilmfestival. Sista dag för anmälan är den 31 augusti.

Uttagningen av Stockholmsfilmer till Novemberfestivalen kommer att hållas i samarbete med Sveriges Filmförbund som årligen arrangerar Sveriges Kortfilmfestival. Filmanmälan kommer att vara öppen hela augusti.

Novemberfestivalen äger rum den 25-26 november 2022 i Trollhättan.

Filmanmälan för regissörer baserade i Stockholms län i klasserna mellanvikt (16-19 år) och tungvikt (20-26 år) är öppen den 1-31 augusti 2022.

Anmäl din film på Sveriges Kortfilmfestivals webbplats.

Om Novemberfestivalen

Novemberfestivalen är Sveriges nationella arena för unga filmare. Festivalen utgör en unik årlig mötesplats där filmare och publik kan utbyta erfarenheter, vädra åsikter och knyta nya kontakter över ålders- och regiongränser.

Festivalen bjuder visning av tävlande filmer, seminarier, face to face med aktuella filmpersonligheter och festligheter, inte minst vid den avslutande prisutdelningen.

Novemberfestivalen föregås av 19 regionala uttagningar runt om i landet och tävlingen utgör en nationell ”final”. Under festivalens två dagar visas ca 40 av Sveriges bästa kortfilmer gjorda av unga filmskapare. Filmerna tävlar nationellt i klasserna mellanvikt (16-19 år) och tungvikt (20-26 år). Föregående år har STOCKmotion filmfestival varit Stockholms uttagning till Novemberfestivalen. Under 2022 undersöker vi om och hur STOCKmotion kan leva vidare i ny form från en ny plattform. 2022 hålls uttagningen i samarbete med Sveriges Filmförbund som årligen arrangerar Sveriges Kortfilmfestival.