Inled sommaren med workshop i dokumentära processer

Publicerad: 2015-05-08

Sommaren närmar sig med stormsteg och det har blivit dags för vårens sista workshop på Filmbasen. Under några intensiva dagar, 15-18 juni, får du tillsammans med de andra deltagarna och kursledarna Elisabeth Marjanovic Cronvall och Marta Dauliute utveckla och reflektera kring ditt filmprojekt och dess specifika process, samt hjälp att komma vidare till nästa steg i ditt arbete. Workshopen riktar sig till dig som befinner dig i en dokumentärfilmproduktion (eller i gränslandet dokumentär/fiktion) eller håller på att starta ett projekt och känner ett behov av att fördjupa dig i din filmiska process samt letar efter ett sammanhang att göra det i.

”Vi vill samla en grupp filmare och tillsammans skapa ett inspirerande rum där alla känner sig trygga att öppna upp sina konstnärliga processer och analysera sitt arbete. I den intima gruppen kommer alla få dela med sig av sitt material och sina tankegångar och få gruppens reflektioner på dem samt personlig handledning av oss kursledare.
Vi kommer driva diskussioner om personligt engagemang, etisk problematik, formval och inte minst produktionsvillkoren för ens verksamhet och det dokumentära berättandets roll i en större samhällskontext” säger kursledarna Elisabeth Marjanovic Cronvall och Marta Dauliute.Workshopen kommer vara utformad utifrån de specifika projektens behov och det är där fokus ligger. Kursledarna kommer också att dela med sig av sina egna filmer och arbetsprocesser samt bjuda in en gärstföreläsare.Verksamheten är förlagd till dagtid men kommer också att ta vissa kvällar i anspråk med filmvisningar och middagar med samtal. Intention är att tillsammans skapa ett sammanhang i Stockholm för personer som vill fortsätta träffas och vända sig till varandra även efter workshopen, som kommer att ha en uppföljning och work-in-progress 2 dagar under hösten.Deadline för anmälan är 20 maj. Kursen kostar 400 kr per deltagare. Anmälan skickas till workshop@filmbasen.se, ange ”DOKUMENTÄRA PROCESSER” i ämnesraden. Ange namn och telefonummer i mailet. Bifoga en motivering till varför du vill gå kursen, max 1 A4, en kortfattad beskrivning av ditt projekt samt ditt cv.Workshopen har plats för 10 projekt (ett projekt kan ha flera deltagare).Foto: John Simitopoulos