Intensivt nätverkande för Pure Fiction

Publicerad: 2014-08-05

Under en sommarvecka samlades alla deltagare i Pure Fiction – vår uppskattade och framgångsrika satsning på regissörer på väg in i längre fiktion, som vi driver tillsammans med Film i Skåne och Boost Hbg. Första gruppen med sex regissörer har tillbringat ett drygt år tillsammans; stött och blött såväl manus som karriärvägar och nu är den första långfilmen, signerad Amanda Adolfsson, precis inspelad. Andra projekt har fått utvecklingsfinansiering eller knådats för att nå maximal skärpa som manus.

-Jag ser fram emot en fortsättning i ett nätverk som nu växer med sju nya spännande projekt och regissörer. Själv fortsätter jag med Min Franska Revolution, min långfilm som har fått plats att utvecklas på egna villkor, säger Hanna Högstedt som varit med i allra första omgången av Pure Fiction.

Nätverk står högt på listan av det Pure Fiction ska ge deltagarna och redan under dessa första dagar som den nya regissörsgruppen (andra omgången av programmet) utbyta erfarenheter med de sex kollegor som redan tillbringat ett år i programmet, samt presentera sina projekt för långfilmskonsulent Baker Karim under en informell stugfrukost. Alla fick en snabb introduktion till varandras projekt genom att dess kärnkonflikter konkretiserades med hjälp av lego (!), under handledning av workshopgurun Paul Tyler.

-Det har varit några härliga och intensiva dagar på Fårö. Både härligt att komma igång med tankeprocessen för mitt egna projekt, men också att få veta mer om de andra deltagarnas filmer, säger Maria Eriksson som ser fram emot ett år i Pure Fictions skräddarsydda program.Bilden föreställer Fanni Metelius och Baker Karim.