Kolla in New Doc

Publicerad: 2011-03-10

New Doc är priset som riktar sig till oetablerade dokumentärfilmare i Stockholms län. Torsdag 10 mars visas de nominerade filmerna kl 17.45 på Tempo (på Rio i Stockholm). I årets jury ingår Erik Hemmendorff, Hanna Heilborn och Ahang Bashi. För Ahang, som vann förra året med filmen PARADISET, blev priset startskottet för ett händelserikt år. Filmen har visats på ett dussin filmfestivaler runt om i världen. Den har även visats för landstingsanställda i Stockholm och på Stockholms universitet.
-Det var en enorm ära och bekräftelse för mig som ny filmare. Jag använde prispengarna till att äntligen köpa en grym bärbar dator så att jag kunde redigera film hemma, istället för att alltid vara beroende av andra eller skolan. New Doc blev verkligen mitt genombrott som dokumentärfilmare.Priset delas ut inför publik, på Tempofestivalen. Det instiftades av Film Stockholm och består av en prissumma om 50.000 kr, varav 25.000 kr i teknik från Filmbasen.
Programmet hittar du här. Prisutdelningen sker lördag den 12 mars på Victoria, kl 18.Foto: Filmnyheterna, på bilden: Ahang Bashi – vinnare 2010.