Kreativa samarbeten uppskattad workshop

Publicerad: 2012-06-11

Mellan april och juni har åtta unga kvinnliga filmskapare deltagit i regiövningar, metodsamtal och manusutveckling under handledning av Lisa Aschan (APFLICKORNA).

-Det var spännande att höra hur Lisa arbetade med sin fotograf och det tror jag vi kommer ha stor användning för under förberedelserna innan inspelning, säger Julia Lindström.

Julia har under kursen utvecklat projektet I LOVE MARKUS tillsammans med Joanna Karlberg och fått konkreta tips på allt ifrån manus till casting.

Övriga deltagare på kursen var: Josefine Camitz, Amanda Angelman, Ellen Fiske, Jo Swenne, Milva Engström och Feronia Wennborg.Under kurstillfällena har delar Lisa Aschans medarbetare från APFLICKORNA, som fotografen Linda Wassberg och ljudläggaren Andreas Franke varit gästlärare och flera av kursdeltagarna arbetar tillsammans i projekt som exempelvis regissör och fotograf. Kursen, som arrangerades på Filmbasen i Botkyrka med stöd av Svenska Filminstitutet, har syftat till att utveckla det kreativa samarbetet inom ett filmteam.Foto: Joakim Blendulf