Kurs i hållbara produktionsmetoder för film och tv

Publicerad: 2022-11-02

Syntolkning: Bild med texten

Film Stockholm AB bjuder in till en kort kurs om hållbarhet. Vår målsättning är att bli en hållbar filmregion och med hjälp av denna kurs vill vi ge stöd och inspiration till producerande bolag och filmarbetare till att bli mer hållbara i sitt filmskapande.

Kursen är uppdelad i två föreläsningstillfällen:

Första dagen (15/12, kl 09:00-11:00) handlar om att skapa sig förståelse för branschens avtryck och vilket ansvar vår bransch har för att minska sin miljöpåverkan. Vi ger kunskap och inspiration för hur man kan arbeta mer miljömässigt hållbart, och pratar om hur ekologisk social och ekonomisk hållbarhet hänger ihop.

Andra dagen (16/12, kl 09:00-11:00) demonstreras vi planeringsverktyget Hållbar film www.hallbarfilm.se (öppnas i ny flik).
Du får hjälp med hur du kommer du igång att effektivt strukturera hållbarhetsarbetet i din process. Verktyget finns idag tillgängligt för alla de produktionsbolag som samproducerar med Film Stockholm.

Om föreläsarna

Kursen hålls av bolaget Greentime. Föreläsarna Ronny Fritsche och Simon Strandvik arbetar tillsammans för att göra den svenska filmbranschen mer hållbar. Ronnys är producent och hållbarhetsexpert inom film och tv och Simon är hållbarhetsrådgivaren med gedigen erfarenhet från att göra eventbranschen mer hållbar.

Tid och plats

Tillfälle 1: 15/12, kl 09:00-11:00
Tillfälle 2: 16/12, kl 09:00-11:00

Kursen hålls online, på Zoom. Länk till kursen kommer inför kursstart till alla anmälda.

Anmälan

Antalet platser är obegränsat men föranmälan krävs. Anmäl dig senast den 13/12.

Anmäl dig här: