Ladda för Noomaraton

Publicerad: 2013-07-05

NOOMARATON är en filmtävling på tid som äger rum på många platser i Sverige. Förra året var det premiär i Stockholm och det blev en succé. I år har vi vässat det logistiska och ser fram emot ett nytt intensivt filmmaraton. Deltagande lag har 24 timmar på sig att göra en max 5 minuter lång film utifrån givna förutsättningar som offentliggörs vid starten. Förutsättningarna är hemliga fram till starten för att ge alla deltagande lag samma utgångsläge för filmskapandet.

Ett filmlag består av 1-4 personer. Varje lag får ta hjälp av skådespelare och statister men filmning och allt som hör till filmarbetet görs av medlemmarna i laget.

Filmen får skapas med valfri teknik och all genrer är välkomna (spelfilm, animation, dokumentär…). Redigering får användas.

ANMÄLAN:

Senast fredag 6 september kl 12.00. Skicka ett mejl med lagnamn samt alla lagmedlemmars namn, ålder, telefon, adress och e-post till rafael.franco@filmstockholm.sll.se. Ett filmlag består av 1-4 personer.

START:

Lördag 7 september kl 09.00. Du får årets förutsättningar via mail. Förutsättningarna presenteras även på www.noomaraton.se vid starten.

INLÄMNING:

Söndag 8 september kl 09.00.Alternativ 1: Film lämnas in genom Vimeo (med lösenord, om du vill) eller YouTube, länk skickas till rafael.franco@filmstockholm.sll.se innan kl 09.00.Alternativ 2: Skicka färdig film-fil via www.sprend.se med rafael.franco@filmstockholm.sll.se som mottagare. Eftersom uppladdningen tar olika lång tid beroende på uppkoppling och fil-storlek så är det tillåtet att ladda upp en lågupplöst kopia (mindre fil) och inför visningen komplettera med en bättre kopia till Film Stockholm.

VISNING:

Biovisningen sker onsdag den 18 september kl.18.30 på Filmhuset, Borgvägen 1-5 Stockholm – http://www.sfi.se/sv/Filmhuset/Om-Filmhuset/.Det är gratis och öppet för allmänheten. Publiken röstar fram en möjlig vinnare på plats!Internetvisningen sker på https://www.facebook.com/NoomaratonStockholm.Publikens likes lyfter fram en möjlig vinnare!

VINNARE:

Två filmer från Stockholm får teknikstöd från Filmbasen, till ett värde av 25.000 kr samt går till riksfinalen och tävlar om 10.000 kr i form av ett presentkort på Scandinavia Photo. Juryn väljer en film bland de som fick flest röster under internetvisningen (1 gilla = 1 röst) och biografvisningen (röstning på plats). Juryn utser också fritt ytterligare en vinnare.

RIKSFINAL:

Lördag 28 september. Två filmer från varje deltagande region/län kvalificeras till riksfinalen på Filmhuset i Stockholm. En riksjury utser årets bästa NOOMARATON film som belönas med pris: 10.000 kr i form av ett presentkort på Scandinavian Photo.

REGLER:

Reglerna för NOOMARATON är desamma i alla deltagande regioner/län. Läs mer här.