Mingel på Tempo

Publicerad: 2013-03-07

Igår arrangerade Film Stockholm/Filmbasen och Filmregion Stockholm-Mälardalen ett mingel under den pågående Tempofestivalen. Många var på plats för höra om de nya talangsatsningarna STHLM Debut och Pure Fiction. Beskeden kring vilka projekt som tilldelas stöd genom STHLM Debut dröjer ytterligare några veckor då trycket varit enormt och hela 56 ansökningar inkommit. De sex utvalda deltagarna till Pure Fiction presenteras måndag den 11 mars i samband med BUFF i Malmö.

– Vi har fått sammanlagt 70 ansökningar, många av oerhört hög kvalitet, så det har varit en stor utmaning att välja ut vilka som blir deltagare i Pure Fiction, sa Anne-Marie Sörhman Fermelin om satsningen som görs tillsammans med Film i Skåne och Boost HGB.

Kvällens stora nyhet var att Europa Sound & Vision går in som en ny part i det teknikcheckssamarbete som startade 2011 tillsammans med teknik- och postproduktionsbolagen Dagsljus, The Line och STOPP.

– Vi vill jobba med spännande kreativa projekt, stora som små, och då kändes det här ganska självklart, sa Mattias Bergkvist, vd på Europa Sound & Vision, om varför de valt att bli en del av teknikcheckarna.

Ett av de projekt som fått stöd genom teknikcheckarna är Anders Hazelius FÖRSTA GÅNGEN, som nyligen vann pris på Berlinale för bästa kortfilm i kategorin Generation14+.

– Teknikcheckarna innebar all teknik för hela vår film, det betydde oerhört mycket och gjorde att vi kunna höja lönerna för de som arbetade med filmen, berättade Anders.

FÖRSTA GÅNGEN har Stockholmspremiär på Videoverket 13 mars. Attenda och sprid eventet