Miraklet i Gullspång får världspremiär på Tribeca

Publicerad: 2023-04-19

Syntolkning: Två äldre damer åker i en valformad karusellvagn.
Ur Miraklet i Gullspång. Foto: Pia Lehto/Ballad Film.

Dokumentärfilmen Miraklet i Gullspång av Maria Fredriksson får sin världspremiär på den prestigefulla Tribeca Festival i New York. Film Stockholm är stolt samproducent till filmen som tävlar i sektionen Documentary Competition. 

Ett tecken från Gud får två norska systrar att köpa en lägenhet i svenska Gullspång. När de möter lägenhetsägaren på mäklarkontoret är hon en kopia av deras döda storasyster, som begick självmord 30 år tidigare. Vad som börjar som en sagolik familjeåterförening utvecklas till ett rafflande drama om lögner, hemligheter och trons betydelse.

– Vi är superglada att filmen får premiär på just Tribeca, en festival som alltid fokuserar på spännande berättande, oavsett genre eller uttrycksform. Vi på Ballad Film ser fram emot att vårt tantmysterium ska få möta New York-publiken! säger Maria Fredriksson till Svenska Filminstitutet.

Miraklet i Gullspång är producerad av Ina Holmqvist på Ballad Film med Film Stockholm som samproducent och med stöd från Svenska Filminstitutet.

Tribeca Festival pågår den 7–18 juni. Läs mer på tribecafilm.com. (Öppnas i ny flik.)