Nu är programmet till STOCKmotion filmfestival 2018 här

Publicerad: 2018-09-25

I dag släpper vi programmet till STOCKmotion filmfestival 2018, som äger rum på Filmhuset den 12-13 oktober. I år tävlar 89 filmer om en prispott på totalt 800 000 kr!Årets filmprogram tydliggör den stora bredd som finns i Stockholm just nu. Allt från humoristiskt-feministiska Konstnären får barn av Sanna Lenken – om mäns och kvinnors olika villkor för konstnärliga processer, till dokumentären Nu bor jag på en camping av Jasmijn Kooijman om barn som försöker skapa sig ett nytt hem i Sverige, och dramat Martyren av Ahmed Abdullahi – om en mors försök att skydda sin son. I Filmhusets foajé visas också framtidens filmskapande i tävlingskategorin VR-filmer.

Festivalen uppmärksammar 10-årsjubileum

Under STOCKmotion 2018 kommer vi också att uppmärksamma att det är 10 år sedan Filmbasen startades. Det sker bland annat genom ett seminarium där regissörerna Fanni Metelius, Marcus Carlsson och Ragnhild Ekner berättar hur det är att långfilmsdebutera med stöd av Filmbasens talangprogram och genom ett seminarium om olika metoder för talangutveckling i Sverige och Norge. Dessutom har Cinemateket satt ihop ett speciellt Filmbasen-retrospektiv.

Existentiellt filmsamtal och feministiskt filmquiz

Under filmfestivalen bjuder vi även bland annat på ett feministiskt filmquiz med journalisten Wanda Bendjelloul, ett existentiellt filmsamtal i samarbete med Unga S:t Lukasstiftelsen, seminarier som Hur du bäst når ut med din kortfilm samt ett Work in progress med filmer som fått stöd av Filmbasen.Läs mer på www.stockmotion.se.