Ny roll för Joakim, Anne-Marie kvar på Filmbasen

Publicerad: 2012-12-20

Joakim Blendulf tillträder som ny verksamhetschef på Film Stockholm efter årsskiftet. Han efterträder Kerstin Olander som innehaft tjänsten sedan 2009. Joakim har tidigare arbetat som filmkonsulent för produktionsstödet på Film Stockholm och har också varit ansvarig projektledare för utvecklingen av Filmbasen och filmbasen.se.

Användandet av den rörliga bilden förändras för varje dag och vi kommer att se enorm utveckling de närmaste åren, inte minst genom de möjligheter som digitaliseringen och de nya distributions- och produktionsformerna skapar. Det finns stor potential att utveckla nya projekt där Film Stockholm kan spela en viktig roll för att fler medborgare i länet ska få möjlighet att uttrycka sig och få ta del av olika filmiska uttryck.

Anne-Marie Söhrman Fermelin, som vikarierat för Joakim under hösten då han varit föräldraledig från sin tjänst som filmkonsulent, tar över tjänsten på Filmbasen. Anne-Marie har tidigare arbetat som kortfilmskonsulent på SFI och är ansvarig för kandidatutbildningen i regi vid Akademi Valand Film (fd Filmhögskolan) i Göteborg, där hon fortsätter på deltid.-Det ska bli jättekul att fortsätta arbetet med talangutveckling i Stockholmsregionen, det är mycket på gång nu, säger Anne-Marie, som just nu är i full färd med att bedöma inkomna ansökningar till STHLM Debut.