Filmworkshop: Nya röster – Nya filmer

Publicerad: 2021-06-18

Bild: Pella Kågerman regisserar
Bild: Pella Kågerman regisserar "Aniara". Foto: Kuba Rose

Vill du få inspiration och verktyg för att kunna förverkliga ditt kortfilmsprojekt? Har du en idé som du skulle vilja göra film av, eller har du börjat göra en film som du vill komma vidare med? Sök till Film Stockholms och Fanzingos workshop Nya röster – Nya filmer!

Workshopen innehåller både föreläsningar och praktiska moment. Den leds av Ali Quraishi, filmare, fotograf och workshopledare, och Pella Kågerman, regissör och manusförfattare. Pella vann en Guldbagge för långfilmsdebuten Aniara och är aktuell med kortfilmen Reckless. Tillsammans delar de med sig av framgångar, misstag, tips och inspiration.

När: 25-26 september 2021, två heldagar. Du måste kunna delta hela tiden!

Var: Fanzingo, Rotemannavägen 12, Norsborg (T-bana Alby)

Så söker du: Skicka en kort text (max en A4) och en video där du berättar om dig själv, vad du gjort tidigare och varför du nu vill gå på workshopen. Skicka ansökan till: workshop.nyaroster@filmstockholm.se. Obs! Skicka inte videofilen med Sprend, We Transfer eller liknande, utan skicka en länk eller som en bifogad fil i ditt mejl.

Sista datum att söka: 30 augusti 2021

Workshopen är kostnadsfri för deltagarna. Den genomförs av Film Stockholm och Fanzingo med stöd från Svenska Filminstitutet.

Workshopen vänder sig främst till dig som är bosatt och verksam i Stockholmsregionen, men du kan även ansöka om du bor i Örebro län, Uppsala län, Sörmland eller på Gotland.