Pitcha din idé för tv-drama för barn

Publicerad: 2014-01-21

Har du en grym idé som kan utvecklas till en tv-serie för barn? Skulle du vilja utveckla din idé i tillsammans med SVT? Ansök då till SVT:s och BUFF:s nationella pitch under BUFF 2014! Satsningen riktar sig till ”nya” talanger inom tv. Vi tror att du som söker har gjort ett antal kortfilmer, gått någon filmutbildning eller har annan erfarenhet från arbete i film- eller tv-branschen, samt har ett genuint intresse för att göra tv-drama för barn.Mellan fem och åtta projekt väljs ut till en öppen pitch som äger rum under BUFF Filmfestival, torsdagen den 13 mars 2014 kl 14.00-16.00 på Victoriateatern i Malmö.En panel bestående av representanter från SVT och barn från målgruppen väljer ut ett eller flera projekt som ges möjlighet till fortsatt utveckling av synopsis och dialogmanus i samarbete med SVT.På kvällen den 13 mars presenteras vinnaren/vinnarna.Riktlinjer och ansökanDu ansöker med en idé som har potential att kunna bli en tv-serie. Huvudkaraktärerna ska vara barn och målgruppen för din idé ska vara barn i åldern 5-8 år i Sverige idag.Ansökan görs genom att maila in EN pdf-fil döpt till projektets titel senast 10 februari med följande information:

  • Personligt brev – beskriv dig själv som filmskapare på max en sida.
  • CV – tidigare erfarenheter inom film samt kontaktuppgifter och födelseår. Inkludera en länk till en tidigare produktion, eller utdrag ur en produktion, med maxlängd fem minuter.
  • Projektbeskrivning – ska innehålla titel på projektet, samt en beskrivning av dramaseriens handling och visuella stil. Max två sidor.

Deltagande projekt väljs ut i samarbete med Film i Skåne, Film Stockholm/Filmbasen, FilmCentrum Stockholm, FilmCentrum Syd, Filmcloud och Filmpool Nord.Ansökan skickas via e-post till daniel@buff.se senast 10 februari 2014.