Positivt att ha Filmbasen som bas

Publicerad: 2010-07-19

Visste du att Filmbasen tillhandahåller skrivbordsplatser med tillgång till telefon och internet, som kan utnyttjas under kortare produktioner? Det finns också billiga platser att hyra för frilansare i filmbranschen.

Det finns många fördelar med att sitta på Filmbasen tycker producenten Alexandra Malmkvist, som nyttjade möjligheten under januari-juni 2010 då hon jobbade parallellt med flera projekt.-Anledningen till att jag valde att sitta på Filmbasen var för att jag hade tre olika projekt: Pojkvännen, Sönderregnad och Döda vinkeln, alla med stöd från Filmbasen och det smidigaste var att ha en gemensam bas dit mina regissörer kunde komma till mig.

Alexandra upptäckte fler fördelar med att sitta på Filmbasen efter hand. Dels gemenskapen som fanns omkring henne, och att det praktiska i att det alltid fanns folk att fråga om råd och tips. Hon skulle rekommendera fler att jobba från Filmbasen, speciellt producenter.
-Det är en väldigt bra bas där både teknik, redigering och personal finns tillgänglig. Dessutom så är det alltid lättare och roligare att jobba bland andra människor. Att ha ett ställe att åka till på morgonen gjorde också att det var lättare att skilja på jobb och privatliv, än när man jobbar hemifrån.
Blir du också sugen på att ha Filmbasen som bas för din produktion? Hör av dig så pratar vi vidare om möjligheterna! Kontaktuppgifter finns under Om oss.