”Stockholm har en speciell roll i Bränn alla mina brev”

Publicerad: 2022-09-19

Gustav Lindh, Bill Skarsgård och Asta Kamma August i Bränn alla mina brev. Foto: Stellan Runge/SF Studios
Gustav Lindh, Bill Skarsgård och Asta Kamma August i Bränn alla mina brev. Foto: Stellan Runge/SF Studios

På fredag den 23 september når Bränn alla mina brev av Björn Runge svenska biografer. Film Stockholm AB är samproducent till filmen som är baserad på Alex Schulmans roman. I huvudrollerna ser vi Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh i huvudrollerna.

Bränn alla mina brev är producerad av SF Studios, producenter är Jonathan Ridings och Annika Sucksdorff. Den regionala filmfonden Film Stockholm AB är samproducent

– Stockholm har en alldeles speciell roll i Bränn alla mina brev, det vet alla som läst boken och det stämmer också för vår film. Vi är därför extra glada över samarbetet med Film Stockholm AB just i denna film, säger Jonathan Ridings och Annika Sucksdorff. Tillsammans med Film Stockholm AB välkomnade vi politiker från Region Stockholm och Stockholms stad till en av inspelningsdagarna i Humlegården och kunde på en konkret nivå visa hur en regional fond genom sitt stöd till innehållsbranschen kan bidra till att skapa arbetsmöjligheter och synlighet för regionen.

Om Bränn alla mina brev:

Efter ett gräl med sin fru inser Alex Schulman att han måste ta itu med sin vrede. En ilska som gått i arv i generationer. Släktens alla konflikter och vendettor tycks börja hos en och samma person: morfar Sven Stolpe. I Bränn alla mina brev följer vi Karin och Sven Stolpe, och den korta affär Karin hade med Olof Lagercrantz i början av 1930-talet som skapade svallvågor över årtionden.

Bränn alla mina brev är en berättelse om häftig passion, stor kärlek och en långlivad, mörk vrede.

Här är alla premiärer under 2022 där Film Stockholm AB är samproducent.

Film Stockholm AB är en regional filmfond, vars uppdrag är att skapa förutsättningar för film- och tv-produktion i huvudstadsregionen genom samproduktion, filmkommissionär verksamhet och talangutveckling. Film Stockholm AB ägs av Region Stockholm och drivs i nära samarbete med Stockholms stad.