Premiär för En mot en på SVT

Publicerad: 2022-03-24

Alieu Jeng och Solomon Njie i rollerna som Malik och Ousman i En mot en. Foto: Janne Danielsson/SVT.
Alieu Jeng och Solomon Njie i rollerna som Malik och Ousman i En mot en. Foto: Janne Danielsson/SVT.

På söndag 27 mars har fotbollsdramat En mot en premiär. Två avsnitt släpps direkt på SVT Play. Vill man se det i SVT1 får man bänka sig 21:50 samma kväll. Film Stockholm AB är samproducenter till den här berättelsen om drömmar, om ett fotbollskontrakt och ett bättre liv. Vad är viktigast, talang eller hård träning? De oskiljaktiga bröderna Ousman och Malik ställs i slutändan mot varandra i livets vägskäl.

För regin står Ahmed Abdullahi, som tidigare vunnit en Guldbagge för sin kortfilm Martyren. Huvudförfattare är Pelle Rådström och avsnittsförfattare Joakim Granberg. I rollerna som Ousman och Malik ser vi debutanterna Solomon Njie och Alieu Jeng. En mot en är producerad av StellaNova Film för SVT.

SVT:s beskrivning av handlingen:
Ousman och hans bror Malik är närmast symbiotiska, såväl i livet som på fotbollsplanen. De har tillsammans med sina föräldrar flytt från Gambia och sökt asyl men fått avslag och gömmer sig nu i Sverige för att undvika att utvisas. Men brödernas liv förändras när de upptäcks av talangscouter och erbjuds att provträna med en storklubb i Stockholm. Plötsligt är något som tidigare framstått som orealistiska drömmar något som faktiskt kan gå i uppfyllelse: ett proffskontrakt som fotbollsspelare, ett uppehållstillstånd i Sverige. Men snart inser de att de konkurrerar om samma plats i laget. Om det tidigare varit Ousman och Malik mot de andra, är det nu de två mot varandra. Det är alla mot alla, en mot en.

Fakta: En mot en

En mot en är 8 avsnitt à 18 minuter, och har premiär den 27 mars 2022. På premiärdagen släpps de två första avsnitten på SVT Play och sen går serien veckovis.

Serien är redan såld till NRK och DR. En mot en är samproducerad av Film Stockholm AB.

Se trailern och läs mer om En mot en på SVT Play.