Premiär för GERILLA

Publicerad: 2015-01-12

På Göteborgs filmfestival blir det äntligen premiär för Anders Hazelius långfilmsdebut GERILLA som utvecklats under programmet STHLM DEBUT. Filmen beskrivs som ett humoristiskt och befriande kärleksdrama med träffsäkra scener från ett sommarskönt Stockholm, där kampen mot patriarkatet är synonym med drömmen att själv få bekräftelse.

Gerilla är en av de första filmerna som fått stöd av Moving Sweden. Moving Sweden är en 3-årig filmsatsning som startade i april 2013. Satsningen ska ge filmare tillfälle att sparka upp nya dörrar, söka nya historier, flytta gränserna, utmana gestaltandet och beröra publiken med starka berättelser i nya och spännande former.

Anders medverkade i höstas på ett seminarium på STOCKmotion där han berättade om arbetsprocessen som lett fram till Gerilla, och skillnaden mellan att jobba i kort och långt format.

-Jag har haft en skrivprocess på tre år, det hade kanske vara bra att veta innan för man tror ju alltid att man ska spela in till sommaren, sa Anders skrattande som tips till andra regissörer.

Hör Anders berätta mer i ett seminarium om Moving Sweden lördag 24 januari på Göteborgs filmfestival på Pustervik. Samma dag berättar också Anne-Marie Söhrman Fermelin om Pure Fiction som kommer ha en ny utlysning i vår.

Se när filmen Gerilla visas