Prisregn över Stockholm på Novemberfestivalen

Publicerad: 2017-11-27

Det gick bra för Stockholm på Novemberfestivalen i Trollhättan. Push It av Julia Thelin blev kvällens stora vinnare med pris för bästa film och manus i tungviktskategorin, samt BUFF-priset. Förebilder av Elin Övergaard fick andrapriset i tungvikt, Amandus-priset och Zentropa-priset.Juryns motivering till utnämningen av Push It:
”För sin fantastiska verkshöjd både tekniskt och konstnärligt. För sitt patos och förmåga att engagera tittaren i en människas stora lilla drama. En skavande berättelse som drabbar oss starkt med sin igenkänningsfaktor. Filmen lämnar tittaren oförsonad med de normer vi varje dag tampas med och som gör våld på våra relationer.”Juryn om Förebilder:
”Den här filmen lämnar oss i intellektuella processer och viktiga diskussioner. Vi imponeras av radikala val och en stark form. Vi längtar efter att se mer av denna filmskapare.”Filmbasen har gett stöd till båda filmerna, som kvalificerade sig till Novemberfestivalen genom STOCKmotion. Se alla vinnare här.Stort grattis, säger vi på Filmbasen! Bilden: Från Novemberfestivalens prisutdelning. Foto: Roda Abdalle/@photographrodish, som tog hand om Filmbasens Instagramkonto under Novemberfestivalen. Se fler bilder från festivalen här.