Processpodden på Tempo: Anna Persson & Mats Söderlund

Publicerad: 2017-02-28

Välkommen till ett samtal om konstnärliga processer mellan en filmare och en poet under Tempo Dokumentärfestival! Dokumentärfilmaren Anna Persson (Förvaret, Jag är Dublin) och poeten Mats Söderlund (bl.a. Observatoriet, Göra kärlek) berättar och samtalar om sina konstnärliga processer.Samtalet leds av Christina Molander (ordf. Transit, prefekt StDH).I Processpodden vill Filmbasen och Transit lyfta den konstnärliga processen, arbetet som leder fram till ett verk. Vi undrar:- Vad sätter igång processen med ett verk?
– Vad gör processen värt att genomföra?
– Intuition – hur använder du intuition och kan den övas upp?
– Har den konstnärliga processen förändrats av tid och erfarenhet?Samtalet spelas in och blir även podcasten Processpodden.Tid och plats:
Tempo Dokumentärfilmsfestival, Hornhuset.
10 mars kl 15:15-16:45Läs om Processpodden på Tempo Dokumentärfestival: https://tempofestival.se/program/processpodden/Sprid gärna vårt Facebook-evenemang!Lyssna på tidigare Processpoddar:
Beth Laurin (skulptör) och Ida Lindgren (filmare).
Elli Bö (scenograf) och Hanna Gustavsson (illustratör).Filmbasen är en mötesplats för filmare i Stockholms län, som erbjuder talangutveckling, professionell coachning, teknik- och produktionsstöd. www.filmbasen.se
Transit är en samarbetspartner och plats för yrkesverksamma scenkonstnärer, musiker, filmare, bildkonstnärer och formgivare i Stockholms län. Transit erbjuder professionellt stöd, kontorsplats, och metoder för en ökad bärkraft, konstnärligt och ekonomiskt. www.transitsthlm.seFoto: Caroline Andersson/Shaon Chakraborty.