Processpodden på Tempo: Maud Nycander & Robin Jonsson

Publicerad: 2018-02-28

Välkommen till ett samtal om konstnärliga processer under Tempo Dokumentärfestival! Filmaren Maud Nycander och koreografen och ljudkonstnären Robin Jonsson berättar och samtalar om sina konstnärliga processer. Moderator är filmaren Zanyar Adami.I Processpodden vill Filmbasen och Transit lyfta den konstnärliga processen, arbetet som leder fram till ett verk. Vi undrar:- Vad sätter igång processen med ett verk?
– Vad gör processen värt att genomföra?
– Intuition – hur använder du intuition och kan den övas upp?
– Har den konstnärliga processen förändrats av tid och erfarenhet?Samtalet spelas in och blir även podcasten Processpodden.Om Maud Nycander:
Maud Nycander har lång erfarenhet som dokumentärfilmare, med ett tiotal filmer bakom sig. Filmen Nunnan (2007) har vunnit Prix Italia och Guldbagge. Sluten avdelning (2010), två filmer från en psykiatrisk avdelning på S:t Görans sjukhus i Stockholm, nominerades till TV-kristallen och Stora Journalistpriset. Palme (2012) co-regisserad med Kristina Lindström), sågs av 240 000 personer på bio i Sverige och fick två guldbaggar. Senaste filmen Citizen Schein (2017) tillsammans med Kersti Grunditz Brennan och Jannike Åhlund, nominerades till tre Guldbaggar. Om Robin Jonsson:
Robin Jonsson är koreograf, utbildad i Bryssel samt på Kgl. Svenska Balettskolan i Stockholm. Han är även utbildad i ljuddesign och teknik. ”Jag intresserar mig för omänskliga och mänskliga kroppar och iden om vad det är att vara/inte vara mänsklig och hur nära det ligger vår ide av djur/natur och robotar.”
Just nu arbetar Robin Jonsson på ett dansverk med en mänskligt format robot och en mänsklig dansare. Det har premiär den 16 maj på MDT i Stockholm.Tid och plats:
Tempo Dokumentärfilmsfestival, Hornhuset.
9 mars kl 16:00Läs om Processpdodden på Tempo Dokumentärfestival: https://tempofestival.se/program/processpodden-2/Sprid gärna vårt Facebook-evenemang!Filmbasen är en mötesplats för filmare i Stockholms län, som erbjuder talangutveckling, professionell coachning, teknik- och produktionsstöd. www.filmbasen.se
Transit är en samarbetspartner och plats för yrkesverksamma scenkonstnärer, musiker, filmare, bildkonstnärer och formgivare i Stockholms län. Transit erbjuder professionellt stöd, kontorsplats, och metoder för en ökad bärkraft, konstnärligt och ekonomiskt. www.transitsthlm.se