Regikurs med Maria Eriksson och Olof Leth

Publicerad: 2013-02-08

Filmbasen lanserar en ny regikurs med tonvikt på skådespeleri och personligt berättande. Processledare är regissörerna Maria Eriksson och Olof Leth, som nyligen gick ut Stockholms Dramatiska Högskola och i höstas var nominerade till 1 km på Stockholms filmfestival med sina examensfilmer. Kursen har plats för åtta deltagare och målet är att varje deltagare ska göra en personlig kortfilm med levande skådespeleri.

Som deltagare kommer du få pröva på att regissera yrkesverksamma skådespelare, men också att själv ställa dig framför kameran. Under handledning av processledarna får du göra en egen kortfilm som utgår ifrån en personlig erfarenhet. Kursen innehåller moment av regiövningar, metodsamtal och manusutveckling fördelat på sex tillfällen mellan mitten av februari till slutet av mars. Den riktar sig till regissörer som har en del erfarenhet av att regissera och som nu vill vidareutvecklas inom regi. Du kanske har gått en förberedande filmutbildning, såsom Fridhem eller Stockholms Filmskola, eller så har du gjort filmer på egen hand.
Ansökan ska vara inne senast torsdag 7 februari och ska innehålla: Några rader (max ½ A4) där du berättar vem du är och varför du vill gå kursen, din CV, samt en film som du har gjort, eller som du har varit med att göra (specificera vilken roll du hade). Kursen kostar: 1 200 kr. Läs mer