SCREEN TALENT PITCHING FORUM

Publicerad: 2021-04-14

Bild från Screen Talent Europe Pitching Forum 2020
Bild från Screen Talent Europe Pitching Forum 2020

Delta i ett pitchforum online på den norska Kortfilmfestivalen och vinn 4000 € i produktionsstöd för din nästa kortfilm!

Den norska Kortfilmfestivalen (9-13 juni 2021), i samarbete med Mediefabrikken och Screen Talent Europe, bjuder in producenter, regissörer och manusförfattare från Europa att pitcha nya kortfilmsprojekt. Pitchen äger rum den 10 juni, pitch-workshop och mentorstöd den 8-9 juni. På grund av den pågående Covid-19-situationen kommer allt ske online.

Varje utvald deltagare får fem minuters pitchtid och möjlighet att presentera sitt projekt för en jury och en online-publik av potentiella samproducenter, finansiärer och filmskapare. Den vinnande pitchen får ett produktionsbidrag på 4 000 €. Upp till tio kortfilmsprojekt deltar i Pitching Forum.

Ansökan 
För att delta måste du vara ansluten till en Screen Talent Europe-partner. Film Stockholm är en sådan partner. Pitchen kommer att hållas på engelska och ansökan ska också vara på engelska. Producenter, regissörer och manusförfattare måste ha producerat minst två filmer (kortfilm eller dokumentär) för att vara berättigade att ansöka. Du söker med ett projekt i utveckling, en kort spelfilm eller dokumentär med maximal längd på 30 minuter. För att delta måste du vara tillgänglig online för pitchingförberedelser och teknisk kontroll 8-9 juni och för pitchforumet 10 juni. Sök till Pitching Forum innan 12 maj genom att fylla i ansökningsformuläret.

Vad du får 
Förutom att delta i pitchen får du en workshop i att förbereda en pitch och online-stöd från mentorer från Mediefabrikken, inbjudan till en mottagning där du kan nätverka online samt en gratis ackreditering till den digitala Kortfilmfestivalen.