Se Film Stockholms aktuella kortfilmer på Sveriges Kortfilmfestival

Publicerad: 2024-03-14

Syntolkning: Montage med bilder från de fem kortfilmer som visas på Sveriges Kortfilmfestival.

Film Stockholm presenterar, i samarbete med Sveriges Kortfilmfestival, kortfilmer som Film Stockholm samproducerat eller som varit med i bolagets talangprogram och som nyligen har haft premiär.

I samband med visningarna kommer flera regissörer och producenter vara på plats för samtal och Q&A. Evenemanget har fri entré men för att säkra en plats finns bokningsbara biljetter på festivalens hemsida.

Moderator: Jerry Carlsson.

Tid och plats

Bio Rio, fredag 22 mars kl. 17.30.

Mingel efter visningen.

Program

”Jag är elden”, regi Patrik Eklund
Förändringens tid står på tröskeln för femtiotreårige Kaj som på senaste tiden ifrågasatt sin egen auktoritet som sensei. Efter en arbetsplatsolycka tvingas Kaj hitta en väg ut ur det förflutna och en väg in i nuet.

”Munbloss”, regi Willy Fermelin
14-åriga Wilma och hennes kompisar hänger i lekparken. Allt är som vanligt men någonting har förändrats – och det ger Wilma en klump i magen.

”Isblink”, regi Olga Krüssenberg
Svalbard ligger i världskartans periferi men samtidigt i klimatförändringarnas kokpunkt. Berättelser från lokalbefolkningen vittnar om minnen från en plats som befinner sig i förändringens tidevarv.

”Kräftor och tennsoldater”, regi Ville Gobi
Far och son åker till torpet på landet på Barnens ö. Som de alltid gjort, under alla år, alltid tillsammans. Men den här helgen händer något som får relationen att ställas på sin spets.

”Vita Elefanter”, regi Jo Widerberg
Nora och Anton diskuterar den abort som de tänker att de ska göra. Nora är arg, men på vad? Anton har svårt att förstå. De kan ju inte skaffa barn bara för att det här råkade hända. Eller?

Total speltid: 72 minuter

Dela gärna Facebook-evenemanget: https://fb.me/e/3wynSff3L 

Biljetter

Visningen har fri entré men för att säkra en plats finns bokningsbara biljetter på festivalens hemsida. Anmäl dig med formuläret på festivalens biljettsida:
https://sverigeskortfilmfestival.se/biljetter/

Varmt välkomna!