Senaste nytt från Vårrullen

Publicerad: 2012-04-16

På lördag är det äntligen dags för Vårrullen, länets största festival för ung film. Nu kan vi avslöja att årets festival bjuder på en Work in progress med ”I skuggan av lasermannen” med regissören Mistre Tesfaye och producenten Arvin Kananian, samt att alla som besöker Vårrullen i år kommer att få en rabattkod som ger 30 procent rabatt hos teknikföretaget Dagsljus, perfekt för alla er som planerar att spela in i sommar! Filmbasen kommer att finnas på plats som utställare, i gott sällskap av: Dagsljus, Ljud- och Bildmedia, Avid, Botkyrkabyggen, Filmcentrum Stockholm, Fanzingo, ABF, Women in Film and Television (Wift), Röda korsets folkhögskola, Filmhögskolan i Göteborg, Stockholms filmskola, Kulturama, Stockholms dramatiska högskola, Medieinstitutet, Drömdeg, Kalix folkhögskola, Katrinebergs folkhögskola, Biskops-Arnö folkhögskola, Fridhems folkhögskola, Stockholms internationella filmfestival och Videoverket.

Vårrullen är Stockholms officiella uttagning till den nationella Novemberfestivalen i Trollhättan och i år verkar det som att Stockholmsfilmerna kommer att kunna gå långt, i alla fall om vi går på jurymedlemmarnas intryck:

–Jag är imponerad, det är verkligen hög nivå på filmerna. Det har hänt något, kunskaperna har sipprat ut, många kan och har kommit långt innan man gör sin första film. Här finns det många värdiga pristagare, säger en av årets nya jurymedlemmar, Görel Elf från WIFT.Se listan på årets nominerade filmer.2012 års Vårrullen är en heldag lördagen den 21 april med start kl. 12 och program fram till 20.30, filmvisningar, work in progress, uppträdanden, mingel och utställare. Xenter och Tumbascenen där Vårrullen äger rum ligger intill Tumba pendeltågsstation. Filmbasen finns på plats med ett infobord och svarar gärna på frågor om vår verksamhet och inför kommande deadline för produktionsstöd den 27 april.Vårrullen finns också på FacebookBilden är från Stockholmsdiamantens jurymöte. Juryn bestod av Anne-Marie Söhrman Fermelin , Andrea Reuter, Bitte Eskilson, Helena Ingelsten, Olivier Guerpillon och Martina Iverus.