Simon Vahlnes kortfilm uttagen till Cannes: ”Glad, pirrig och taggad”

Publicerad: 2016-04-15

Stort grattis till Simon Vahlne, vars kortfilm Fight on a Swedish Beach har blivit utvald till huvudtävlan i kortfilmssektionen i Cannes! Filmen, som fått stöd av Filmbasen, är en av två svenska kortfilmer som har chansen att vinna en Guldpalm.Hur känns det, Simon?
– Jag känner mig:
1. Glad
2. Pirrig
3. TaggadBerätta om Fight on a Swedish Beach, vad handlar den om?
– Filmen bygger på ett minne från när jag var liten, när ett gäng fulla ungdomar började ropa ”sieg heil” på en badstrand där jag satt med mina föräldrar. Folk på stranden blev väldigt sura, och det blir de i filmversionen också. Vi har inspirerats av slagsmålsklipp på Youtube och skådisarna har själva filmat flera av scenerna.Varför tror du att de har valt just er film?
– Det var en svår fråga. Kanske för att de känner igen sig i situationen vi behandlar? De flesta har ju varit med om att någon stör på allmän plats och att man vill säga ifrån, men inte riktigt vågar. Och sen när någon väl säger ifrån så gör de det på helt fel sätt. Vad ser du mest framemot med att få åka till Cannes?
– Att få se hur en internationell publik reagerar på en fajt på en swedish beach!Fight on a Swedish Beach kommer att kommer att ha världspremiär på filmfestivalen i Cannes som hålls 11-22 maj 2016. Kortfilmen är en av två svenska bidrag som valts ut till tävlingssektionen i år, den andra är Madre av Simón Mesa Soto. Senaste gången en svensk kortfilm tävlade i Cannes var 2010, då Frida Kempff vann jury-priset med Micky badar. Se Simon Vahlnes profilsida på Filmbasen.FOTO: Stillbild från inspelningen av Fight on a Swedish Beach.