Sök Berlinale Talent Campus

Publicerad: 2011-09-23

Ett av filmvärldens största evenemang för unga filmare är Berlinale Talent Campus. Här ges utrymme både för personligt lärande och skapandet av ett eget internationellt nätverk. Temat för nästa års intensiva inspirationsdagar är ”Changing Perspectives”. Vi frågade regissören Tora Mårtens som deltog i avdelningen Doc Station 2010, och klipparen Erlend Kristoffersen som deltog 2011, vad de minns och haft glädje av.

-Jag rekommenderar att söka till ett specifikt program och inte bara till Berlinale Talent Campus, då får man ut mer av vistelsen. Man ses i en grupp varje dag och får egna handledare.Alla kom från olika håll som Sydafrika, Australien, Zambia och Peru och alla hade spännande filmprojekt som man fick ta del av, berättar Tora om dokumentärforumet Doc Station.

Erlend Kristoffersen sökte för att hitta ny inspiration och kontakter, och för att lära sig mera om andra yrkesgruppers roll i en filmproduktion.

-Det var fascinerande att få ta del av Berlins filmfestival och förstå hur stor den är. Vilken marknadsplats för film det är!För regissörer och producenter är BTC ett måste! Särskilt om de ska göra samproduktioner med andra länder. För alla andra är det kul och inspirerande. Man får ett enormt kontaktnät att jobba vidare med.


Berlinale Talent Campus 2012 äger rum 11-16 februari, samtidigt med den stora filmfestivalen i Berlin. För att söka måste du ha deltagit i produktionen av en kortfilm som vunnit pris eller visats på en internationell filmfestival, alternativt ha deltagit i produktionen på en film som beräknas bli minst 60 minuter lång, eller vara sistaårsstudent på en filmutbildning. Programmet innehåller en mängd workshops, gruppdiskussioner och även utflykter. Anmälan är kostnadsfri och boendet på vandrarhem tillsammans med alla andra deltagare är inkluderat.

Sista ansökningsdag är den 5 oktober och anmälan görs på Berlinale Talent Campus hemsida.