Sök till Bergmanveckans talangdagar 2023

Publicerad: 2023-04-11

Gruppbild med talanger och ledare utanför ett rött hus med texten
Deltagare och ledare utanför Sudersandsbiografen tillsammans med regissören Ari Aster under 2022 års Talangdagar på Fårö. Foto: Martin Hammar.

Välkommen till Fårö 26/6-1/7! Sedan 2009 har Film på Gotland, Filmregionerna och Bergmancenter arrangerat Bergmanveckans talangdagar parallellt med Bergmanveckan på Fårö. Talangdagarna är en arena för talangutveckling med ambitionen att skapa en kreativ mötesplats för filmare som kommit en bit på väg. Ansök senast den 1 maj 2022.

Talangerna på Bergmanveckans talangdagar erbjuds utvalda delar av Bergmanveckans program, mingel, exklusiva möten med Bergmanveckans gäster, nätverkande, erfarenhetsutbyte och kreativt arbete i Fårös filmiska landskap. 2023 kommer talangerna att möta regissörer, skådespelare, producenter och manusförfattare från både nationell och internationell filmbransch där några exempel är Aubrey Plaza från White lotus och Tarik Saleh & Kristina Åberg, regissör och producent Boy from heaven.

Talangerna bor på Sudersand i fembäddsstugor med självhushåll bara ett stenkast från en av Fårös vackraste stränder. I programmet ingår logi, hyrcykel, medlemskap i festivalen, biljetter till arrangemang som ingår i talangdagarnas program samt lokala transporter. Sänglinnen och handdukar medtages eller hyrs på egen bekostnad. Städning av stugan görs av talangerna inför avresan. Programmet avslutas på fredag kväll. Utcheckning och hemfärd sker på lördag morgon.

Ansökan

Varje region väljer själv ut sina filmare. För att söka behöver du vara bosatt och verksam i Stockholms län. För att bli en av deltagarna från Film Stockholm som representerar Stockholmsregionen skickar du din ansökan bestående av en kort presentation av dig själv, motivering varför du ska få åka samt cv till bergmanveckan@filmstockholm.se. Inkludera även en länk till en tidigare film som du gjort (Vimeo, Youtube eller liknande).

Film Stockholm AB står för kostnaderna för boende, resa och medverkan för våra deltagare.

Senast den 1 maj 2023 vill vi ha din ansökan!