Sök till kortfilmsworkshopen Nya röster: Workshop

Publicerad: 2022-08-22

Simon Elvås på inspelning tillsammans med skådespelaren Torkel Petersson. Foto: Gustaf Fagerberg.

Vill du få inspiration och verktyg för att kunna förverkliga ditt kortfilmsprojekt? Har du en idé som du skulle vilja göra film av, eller har du börjat göra en film som du vill komma vidare med? Film Stockholms och Fanzingos Nya röster: Workshop hålls under hösten 2022.

Workshopen har fokus på att utveckla din unika röst och skapa en större trygghet inför filmprocessen. Den leds av regissören Simon Elvås som examinerades från fiktionsregi på STDH under 2021. Simon började tidigt jobba inom film och testade många olika roller på inspelningar innan han valde att fokusera helt på regi och manus och har därför en bred kunskap inom alla filmens processer. Han jobbar nu med två längre projekt i utveckling, en lågbudgetlångfilm och ett hybridprojekt mellan fiktion/dokumentär. Hans senaste film Försvar (2021), ligger nu uppe på SVT Play och var shortlisted till en Student Bafta samt visats på Stockholms Filmfestival och Nordisk Panorama. Simon jobbar med mycket research och skådisworkshops för att bygga fram karaktärer och filmens ton, han ser nu mycket fram emot att hitta varje deltagares egen ingång i sin filmiska process.

Under workshopen kommer du att utveckla din filmidé. Målet är att du ska hitta något som är viktigt och unikt i din idé och känna självförtroende att förverkliga den. Du kommer i slutet av workshopen vara redo att göra en ansökan om finansiering av din kortfilm eller övertyga en producent och andra nyckelfunktioner att knyta sig till projektet.

Du kommer även att få möjlighet att få en inblick i olika beståndsdelar i filmskapandet: projektbeskrivning, manus, budget, casting, inspelning, redigering, efterbearbetning, visning och distribution.

Tid och plats

Uppstarten är tisdag den 4 oktober, ytterligare träffar är 5, 12 och 26 oktober 2, 16 och 30 november och 14 december 2022. Kl. 18-20. Plats: Fanzingo, Rotemannavägen 12, Norsborg (T-bana Alby).

Träffarna kommer att äga rum på Fanzingo i Alby. Där har deltagarna tillgång till enklare teknik under workshoparna: kameror, ljud och redigeringsstudios. Du måste kunna delta vid alla tillfällen.

Deltagande i workshopen ger inget finansiellt stöd utan fokus ligger på utvecklingen av projekten.

Vem kan ansöka?

Du kanske har gjort en kortfilm eller flera, eller musikvideo, och vill fortsätta utveckla ditt filmspråk och berättande, men du behöver inte ha gjort film alls tidigare. Ditt kortfilmsprojekt kan vara fiktion eller hybrid. För att söka behöver du vara bosatt och verksam i Stockholms län. Det går att söka ensam eller tillsammans med dina medskapare.

Så söker du

Mejla din ansökan till workshop.nyaroster@filmstockholm.se. I ansökan ska inkluderas:

  • En kort text (max en halv sida) där du berättar om dig själv, vad du gjort tidigare och varför du nu vill gå på workshopen.
  • En kort text med en filmidé eller ett manus till en kortfilm du vill göra.
  • Ditt CV med kontaktuppgifter som adress (inklusive kommun), telefon och tidigare erfarenhet.
  • Har du gjort film tidigare eller har du spelat in någon scen eller pilot? Skicka i så fall gärna en länk till YouTube eller Vimeo.

Sista datum att söka är den 15 september 2022 (sök gärna tidigare!)

Frågor: Film Stockholm, Rafael Franco, rafael.souza@regionstockholm.se